Olansi luftrenare, luftrenare, förbättra din inomhusluftkvalitet
Du är här: Hem » Blogg » Luftrening » 7 bästa metoder för att få mest vinst genom att använda luftrenare

7 bästa metoder för att få mest vinst genom att använda luftrenare

Visningar:14     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2016-04-20      Ursprung:Webbplats

7 bästa metoder för att få mest vinst genom att använda luftrenare

Hemma kan ventilation hålla inomhusluftsföroreningar. Problemet är att låta luft komma in från utsidan också introducera några föroreningar. Till exempel tobaksrök, bil avgas eller vildfire rök.


Vad är det bästa sättet att ta bort föroreningar inomhus?


EPD-experter är överens om att luftrenare kan hjälpa till att ta bort inomhusföroreningar, särskilt när källkontroll eller ventilationsalternativ är otillräckliga. Om du aldrig har använt en luftrenare innan kan du ha några problem.


Hur många luftrenare behöver jag? Ska jag köra luftrenaren dygnet runt?


I den här artikeln kommer vi att diskutera 7 bästa sätt att få ut det mesta av att använda luftrenare.


luftrenare-KR-2X1-Tease-200805_E7B40669B243E5972E83A8C065CB6524


1. Håll dörrar och fönster stängda


Luftrenare används inomhus. Det är viktigt att stänga dörrarna och fönstren. Som tidigare nämnts bidrar ventilationen att avlägsna smutsiga luft och föroreningar från rummet. Men det kan introducera nya föroreningar i rummet, såsom vildfilm och bilutsläpp, eller ta bort ren luft från renare.


Du måste veta att luftrenare fungerar bäst i slutna utrymmen. Som ett resultat kan de fånga och eliminera allergener och mikroorganismer snabbare och mer effektivt i begränsade utrymmen. De ger dig också och din familj med färsk, ren luft i begränsade utrymmen. Om du måste öppna ett fönster, se till att renaren rengör luften i ett annat rum.


2. Sätt det på en platt plats, bort från väggen


Om det här är första gången för att köpa en luftrenare, kanske du tror, ​​vilket är det bästa stället att placera renaren? Det är väldigt viktigt att du vet var din luftrenare är.


De flesta luftrenare har ett framåtlopp och ett sidoinlopp med ett utlopp på toppen. Det är viktigt att du väljer platsen för din renare och att det inte finns några föremål som blockerar luftinloppet eller avgasporten. Placera luftrenaren minst 15 cm från närmaste objekt (inklusive väggen).


Eftersom det inte finns något föremål som blockerar luftinloppet och utloppet kan renaren absorbera mer luft. Genom att göra det kan det fånga och eliminera allergener och mikrober innan du distribuerar fräsch, ren luft i rummet.


Rengöraren måste placeras på en plan yta, såsom golv, toalettbord eller bord. Oavsett om det har en stativ eller caster, ger en plan yta stabilitet och säkerställer bättre prestanda.


Förutom föremål som inte blockerar renaren, ska den bästa platsen inte vara våt. Experter tyder på att rummets relativa fuktighet bör vara mindre än 85%.


Undvik att lämna luftrenaren utomhus.


3. Regelbundet underhåll av filter


Det vanligaste filtreringssystemet i moderna luftrenare har två till fem filter. De inkluderar flera förfilter, reella eller medicinska klass H13 HEPA-filter och aktiverade kolfilter.


Om luftrenaren har ett tvättbart förfilter kan du kasta den i tvättmaskinen minst två gånger i månaden eller efter var tionde dagar. Du kan också vakuum enligt tillverkarens instruktioner.


Även om filter ger en bra tjänst för att fånga föroreningar, har de en kort livslängd. De flesta filter har ett livslängd på 6 till 12 månader, men det beror på användningen. Om det blockeras, kommer deras CADR att vara mycket låg.


För att veta när du ska byta ut filtret, kontrollera filterstatusindikatorn. Om det blir rött, byt ut filtret enligt tillverkarens instruktioner. Efter byte, återställ filterstatusindikatorn.


För att hålla renaren ren, använd en mikrofiberduk för att torka damm och skräp. Undvik att använda våt trasa.


4. Håll alltid luftrenare


Det rekommenderas att du kör luftrenaren med låg hastighet hela tiden. De flesta luftrenare har automatisk läge. Denna funktion fungerar med luftkvalitetssystemet.


Om luftkvalitetssensorn upptäcker en ökning av mängden föroreningar i luften, kommer renaren att fungera med högsta hastighet. De flesta renare har 1 till 3 fläkthastigheter. Genom att välja den högsta fläkthastigheten kan renaren rengöra rummet snabbare.


Luftkvalitetssystemet övervakar kontinuerligt luftkvaliteten. Om det upptäcker inga föroreningar i luften, sätter den renaren till en minsta hastighet. Vid denna hastighet kommer luftrenaren att springa tyst i en viskning. Det kommer också att konsumera mindre energi, till skillnad från vid maximal fläkthastighet.


Genom att konsumera mindre energi kan den spara energikostnaderna. Du måste veta att de flesta luftrenare är Energy Star-certifierade. Även vid topphastigheten konsumerar de fortfarande mindre el och spara pengar.


5. Använd ytterligare fans för att främja luftcirkulationen


Varje luftrenare har en ren luftleveranshastighet, rumsdäck och luftväxlingsspecifikation. Detta beror främst på antalet och typen av filter. Till exempel är bärbara renare med förfilter, riktiga HEPA-filter, aktiverade kolfilter och 2 till 3 hastigheter idealiska för små rum.


Du kan stöta på modeller med flera filter, inklusive ett förfilter, två HEPA och aktiverade kolfilter. Enheten (väggmonterad eller golvmonterad) kan ha tre till fem fläkthastigheter. Därför är de idealiska för stora rum.


Även om luftrenare strävar efter att rengöra inomhusluft och eliminera föroreningar, kan vissa områden inte ha någon fördel. Detta är sant i hörn blockerade av föremål som blomkrukor och byråer. För att se till att all luft i rummet hanteras av renaren, behöver du ytterligare fans.


Placera fläkten i det område där rengöringseffektiviteten hos renaren inte uppnås. Dessa fläktar blåser ofiltrerad luft till renaren för att säkerställa att all luft är ren.


6. Håll dammsensorn ren (om någon)


Många luftrenare har inbyggda dammsensorer. Denna sensor fungerar genom att övervaka inomhusluftkvaliteten. Om sensorn upptäcker en ökning av damm och andra föroreningar, kommer den att springa renaren i högsta fläkthastighet.


På grund av sin känslighet är dammsensorns lins täckt med damm och skräp. På sommaren med allvarlig förorening, rengör du dammsensorn minst två gånger i månaden.


För låga föroreningar dagar, ren en gång i månaden. Obean dammsensorer kan försämra renarens prestanda. Hur kan du fråga. Det kommer inte att kunna upptäcka nivåer av föroreningar i luften. Därför kommer enheten inte att fungera i automatiskt läge och därigenom effektivt rensa luften.


Förutom att rengöra dammsensorn, håll den torr.


7. Allmän praxis (försiktighetsåtgärder)


Koppla bort eluttaget innan du rengör renaren eller byt ut filtret. Annars kan elektrisk chock uppstå under underhåll.


De flesta luftrenare har en barnlås / husdjurslåsfunktion. När du lämnar hem, var noga med att slå på den här funktionen. Det hjälper till att säkerställa att ditt barn eller husdjur inte manipulerar med inställningar. Hemma, övervaka dina barn för att se till att de inte spelar med renaren.


Undvik att placera böcker, vaser etc. ovanpå enheten. Inte bara blockerar du luftuttagen i rummet som avger ren luft. Objektet kan dock trycka på olika kontroller och ändra cellens prestanda. Dessutom kan objektet introducera främmande material genom utloppet.


Det handlar inte om dig och din familj andas frisk luft. Du slutar inandning av förorenad luft.


Undvik att placera luftrenaren i ett sluten utrymme med explosiva, brandfarliga eller giftiga gaser och ämnen. Dessa ämnen kan skada enheten eller försämra dess prestanda.


slutsats


Luftrenare ger ett stort bidrag till inomhusluftkvaliteten hos bostäder och kontor. Om det används korrekt kan det skydda dig och din familj. Faktum är att det kan eliminera astma och andra respiratoriska sjukdomar.


Förutom att fånga eller avlägsna föroreningar från luften kan renaren också förbättra sömnkvaliteten. Detta kommer att förbättra din livskvalitet och arbetseffektivitet.


Kom ihåg att följa tillverkarens instruktioner innan du använder eller bibehåller luftrenaren.


Relaterade produkter

Om Olansi
Olansi Healthcare Co., Ltd är en professionell tillverkare av luftrenare, vätevatten, vattenrenare mm sjukvårdsprodukter, mer än 12 års erfarenhet sedan 2009 i Guangzhou, Kina. 60 000 m2 egen injektionsformfabrik, egen filterfabrik, egen mögelfabrik, egen monteringsfabrik! 600 kvadratmeter professionellt laboratorium, 30 ingenjörer R & D-team. Vi är prfinessional i ODM, OEM-tjänster! 3.000 st per dag med produktionskapacitet! 100% Aging Test för massproduktion! CE, CB, RoHS, SASO, CQC, CCC-godkännande & ISO 9001: 2008 Certifikat!
Kontakta Olansi
AvBuidling 1, No.1 av Haiyi Street, Lanhe Town, Nansha District, Guangzhou, Kina
0086-15915736889
daniel@olansgz.com
Copyright © 2021. Olansi Healthcare Co, LtdIntegritetspolicy