Olansi luftrenare, luftrenare, förbättra din inomhusluftkvalitet
Du är här: Hem » Blogg » Luftrening » De bästa guiderna för att välja rätt luftrenare

De bästa guiderna för att välja rätt luftrenare

Visningar:3     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2016-04-20      Ursprung:Webbplats

De bästa guiderna för att välja rätt luftrenare

Om du bryr dig om din övergripande hälsa kan du bry dig om vad som är i den luft du andas. Även våra hem är fulla av föroreningar, vilket kan påverka din hälsa och lycka. Dagliga aktiviteter kan fylla ditt hem med föroreningar och allergener.


Att välja rätt luftrenare kan vara förvirrande. Det finns många diagram, studier och certifieringar på luftrenaren. Det är viktigt att komma till botten av all data och fatta rätt beslut. Här är en steg-för-steg-guide för att välja en luftrenare.


Olansi-luftrenare


När vi överväger användningen av luftrenare, föreslår vi att du tar följande steg i användningsprocessen:


 • Beräkna storleken på rummet med luftrenaren.

 • Välj en luftrenare och en tillräckligt hög inomhusluftrenare.

 • Välj vilken typ av filtrering du behöver för att ägna särskild uppmärksamhet åt.

 • Se till att du bor med luftrenaren. Buller och pågående kostnader är faktorer som du behöver tänka på.

 • Undvik att använda luftrenare som orsakar inomhus luftföroreningar. Ozonproducerande luftrenare bör undvikas till varje pris.


Vet vad du köper?


Även om vissa tillverkare hävdar att ingen luftrenare kommer att eliminera 100% av föroreningar och allergener från luften i ditt hem. Problemet är att luftrenaren bara kan rengöra luften som passerar genom den. Allergens och föroreningar bifogar mattor, möbler och hårda ytor och väntar på att bli störd tillbaka i luften.


Vid inköp av luftrenare bör följande punkter anses vara säker på att säkerställa bästa möjliga prestanda.


 • Var ska du använda renaren?

 • Har du speciella behov, som att ta bort husdjursdander eller rökrester?

 • Jämför CADR-betyg.

 • Köpsutrustning med hög effektivitet luftfilterteknik.

 • Få en renare med den lägsta ljudnivån som är möjlig.

 • Tänk på kostnaden för filterbyte och underhåll.

 • Tänk på om du behöver slå på och av telefonen.


Rummen är olika i storlek


Innan du fortsätter, bör du bestämma vilken luftrenare ditt mål är. De flesta bärbara oberoende luftrenare filtrerar effektivt luften i ett rum. Du bör se till att renaren du köper är tillräckligt stor för att matcha storleken på det rum du vill filtrera. Luftrenare klassificeras enligt deras ren luftleveranshastighet (CADR).


Om CADR - varför är det så viktigt?


Ju större CADR-numret som anges på luftrenaren, desto mer partiklar avlägsnas filtret från luften. I allmänhet desto större är rummet, desto större är CADR-nummeret du vill ha. Det finns ingen branschstandard för CADR-nummer relaterade till rumstorlek. För det mesta kommer tillverkaren att lista den rekommenderade rumstorleken på paketet.


EPA i deras \"Guide till luftrenare i hemmet, \"Gör dessa rekommendationer om CADR och rumstorlek

Bärbar luftrenare storlek för partikelavlägsnande:

Rumsområde i kvadratmeter 100 200 300 400 500 600
Minsta CADR i CFM 65 130 195 260 325 390

Kadrerna beräknas baserat på ett 8-fots tak och 5 luftförändringar per timme. Om du har högre tak, och du behöver anpassade luftförändringar per timme, beräkna det minsta tillåtna CADR.


Vad är i luften? Vad vill du bli av med?


Föroreningar och allergener varierar i storlek, form och form. Generellt sett finns det två typer av föroreningar och allergener.


 • partikelformig

 • Gas


Dessa två typer av föroreningar kräver olika typer av filter. När du överväger vilken renare som är bäst för dig, bör du överväga vilken typ av filter som renaren använder för att ta bort föroreningar.


Partiklar - Damm, pollen och rök


Dessa föroreningar innefattar allergener som pollen och sällskapsdjur, liksom rökrester som flyter i luften. Om damm är ett problem i ditt område kan luftrenare hjälpa till att lindra problemet också. I allmänhet desto högre CADR-nivån och ju snabbare fläkthastigheten desto bättre är filterets effekt vid avlägsnande av partiklar.


Vissa luftrenare tillverkare erbjuder speciella filter för specifika föroreningar eller allergener. Kontrollera förpackningen och instruktionerna som är anslutna till luftrenaren för att avgöra om det finns ett dedikerat filter för dina behov.


Gas - vi andas hela tiden


Vi lever genom att inhalera gas. Syre är den huvudgas som vi lever. Det finns dock tusentals andra gaser som kan förorena luften i ditt hem, bara daglig exponering. Dessa kvarvarande gaser kan komma från flera källor:


 • Ny färg eller installera nya golvbeläggningar. Det lim som används i färgen släpper ut gaser som kan vara allergener eller giftiga.

 • Äldre byggmaterial kommer att frigöra formaldehyd och andra gaser vid åldring.

 • Plast som används för väggbeläggningar, bänkskivor och möbelfrisättning Skadliga gaser.


Generellt sett är den bästa typen av filter för behandling av gaser som föroreningar aktiverat kolfilter. Aktivt kol är ett bra material för att absorbera och bevara giftiga och skadliga gaser. Det bästa valet är en kombination av aktiverad kol- och högeffektiv luftfilterteknik luftrenare.


Ytterligare förståelse för inomhusluftföroreningar och deras källor.


Bullernivån - Bor med luftrenare


Många tillverkare markerar ljudnivån på förpackningen. Om du spenderar mycket tid i samma rum med luftrenaren, kan detta vara viktigt. Bullerföroreningar är lika irriterande som luftföroreningar. Letar du efter en luftrenare med den bästa ljudnivån och andra funktioner du behöver är ett viktigt övervägande.


I allmänhet är luftrenare med en ljudnivå på 50 dB lämpliga för de flesta levnadsutrymmena. Moderna kylskåp producerar cirka 50 decibel ljud när de körs. För de flesta är det här en nästan diskret ljudnivå.


Överköpspris - vad är driftskostnaden?


Att köpa en luftrenare lägger till ett annat lager till din budget. Att köra en luftrenare 24 timmar om dygnet lägger till extra nytta kostar till din familjebudget. Vi föreslår att du hittar en luftrenare med Energy Star Label \"Energy Star betyder att enheten uppfyller stränga EPA-standarder för energieffektivitet.


Håll din luftrenare som körs med maximal effektivitet


Ett annat lagerskikt, tillsammans med din luftrenare, är kostnaden för underhåll. Den största kostnaden för att använda luftrenaren är att byta ut filtret. Innan du köper någon luftrenare, handla om för att bestämma kostnaden för att ersätta filtret. Det finns många alternativ, och prisutbudet av filterbyte är brett.


Köp inte någonting - köpare var försiktig


Det finns några typer av luftrenare som du bör undvika. En typ rekommenderas inte alls och kan till och med minska luftkvaliteten på rummet.


 • Undvik ozonproducerande luftrenare- Vissa luftrenare, särskilt de som använder elektrostatiska utfällare, joniserare eller ultraviolett lampor, producerar ozon. Ozon är en känd lungirritant. Om någon i din familj har lungsjukdom kan dessa typer av luftrenare orsaka fler problem än att lösa dem.

 • Att välja en luftrenare är UIL-listad- Använda elektrisk utrustning utan UIL listad är farlig. Otestade och onoterade produkter ökar möjligheten till elektriska bränder.

 • Kontrollera om det finns en certifierad CADR-nivå på paketet- En välrenommerad tillverkare kommer att märka paketet för att ange CADR-nivån som testats av ett certifierat laboratorium. Om det inte finns någon sådan etikett på förpackningen kan kvaliteten på luftrenaren vara i tvivel.


Gör ett val - uppfyller dina behov


Att hitta rätt luftrenare för att möta dina behov är inte nödvändigtvis en överväldigande upplevelse. Att veta vad du behöver i din luftrenare är den viktigaste faktorn för att bestämma vilken luftrenare som bäst passar dina behov. Efter vårt steg för steg gör processen enklare och enklare.


Relaterade produkter

Om Olansi
Olansi Healthcare Co., Ltd är en professionell tillverkare av luftrenare, vätevatten, vattenrenare mm sjukvårdsprodukter, mer än 12 års erfarenhet sedan 2009 i Guangzhou, Kina. 60 000 m2 egen injektionsformfabrik, egen filterfabrik, egen mögelfabrik, egen monteringsfabrik! 600 kvadratmeter professionellt laboratorium, 30 ingenjörer R & D-team. Vi är prfinessional i ODM, OEM-tjänster! 3.000 st per dag med produktionskapacitet! 100% Aging Test för massproduktion! CE, CB, RoHS, SASO, CQC, CCC-godkännande & ISO 9001: 2008 Certifikat!
Kontakta Olansi
AvBuidling 1, No.1 av Haiyi Street, Lanhe Town, Nansha District, Guangzhou, Kina
0086-15915736889
daniel@olansgz.com
Copyright © 2021. Olansi Healthcare Co, LtdIntegritetspolicy