Olansi luftrenare, luftrenare, förbättra din inomhusluftkvalitet
Du är här: Hem » Blogg » Alkalisk omvänd osmosvattenrenare » Vad är väte alkalisk ro omvänd osmos vatten dispenser renare med filter och hur fungerar det?

Vad är väte alkalisk ro omvänd osmos vatten dispenser renare med filter och hur fungerar det?

Visningar:2     Författare:Kina luftrenare tillverkare     Publicera Tid: 2021-11-19      Ursprung:https://www.olansichina.com/

Vad är väte alkalisk ro omvänd osmos vatten dispenser renare med filter och hur fungerar det?

Vad är väte alkalisk ro omvänd osmos vatten dispenser renare med filter och hur fungerar det?

VäteAlkalisk RO omvänd osmosvattendispenserrenareEffektivt förbättrar kvaliteten och smaken av vatten, vilket gör det säkert och friskt att dricka. Det är användbart i kommersiella, industriella och bostadsapplikationer och har ett brett spektrum av fördelar. På grund av ökade föroreningsnivåer och den stigande satsningen av sjukdomar som orsakas av förorenat vatten är RO omvänd osmosvattendispenserrenare avgörande för varje hem. Den använder processen med omvänd osmos (RO) för att producera säkert och hälsosamt dricksvatten.


Det finns flera metoder för vattenrening, men omvänd osmos är för närvarande bland de mest använda och avancerade tekniken i vattenfiltrering och behandling. För syftet med denna artikel är det som RO omvänd osmosvattendispenserrenare och hur det fungerar kommer att diskuteras.

Olansi China Air Purifier Factory (12)

Vad är RO omvänd osmosvattendispenserrenare?

RO omvänd osmosvattendispenserrenare använder processen med omvänd osmos för att rena vatten. Omvänd osmos (RO) är ett vattenbehandlingsförfarande som tvingar rent vatten (kranvatten, regnvatten och vatten från ström, flod och naturlig fjäder) genom ett membran med små porer under högt tryck för att filtrera oönskade partiklar (föroreningar) och rester som Salt, smuts och klor från drickbart vatten. Vid sidan av avlägsnande av rester och föroreningar kan en RO omvänd osmosvattendispenserrenare dessutom avlägsna mikroorganismer, vilket ger vatten som är rent och friskt för att dricka.


De små porerna i membranet av en RO-omvänd osmosvattendispenserrenare är ca 0,0005 | im (mikrometer) eller mindre. Detta gör det svårt för de flesta föroreningar (med större storlekar) att filtrera genom. På grund av storleken på vattenmolekylerna kan de dock passera genom porerna i membranet. Dessa partiklar (föroreningar) av storstorlek separeras och tvättas ned i avloppet kontinuerligt.


Vad är föroreningarna borttagna av RO omvänd osmosvattendispenserrenare?

RO omvänd osmosvattendispenserrenare tar bort ca 99,9 procent av totalt upplösta fasta ämnen (TDS) från vattenkällor. TDS representerar koncentrationen av alla ämnen upplösta i vatten. Den består av organiskt material i små mängder och oorganiska salter.


Oorganiska salter som vanligen finns i vatten innefattar kalium, natrium, magnesium, kalcium, karbonater, bikarbonater, sulfater, fluorider och nitrater. Dessa mineraler kan härröra från olika källor, både mänskliga och naturliga aktiviteter.


Det finns emellertid vissa föroreningar att processen med omvänd osmos inte helt kan ta bort. Dessa föroreningar innefattar bekämpningsmedel, vätesulfid, herbicider och några organiska föreningar.


Hur fungerar RO omvänd osmos vattendispenserrenare?

Vattnet som produceras av aRo omvänd osmos vatten dispenser renarepasserar genom fyra steg för att bli lämpliga för att dricka:


• Carbon pre-filter

• Omvänd osmosmembran

• Carbon post-filter


1. Carbon pre-filter

När vatten (från kran, ström, flod eller naturlig fjäder) går in i RO omvänd osmosvattendispenserrenare via ett rör som är anslutet till renaren, går det över ett aktiverat kol eller kol-förfilter. Aktivt kol, känt också som aktiverat träkol, är kolbehandlat eller förfinat för att ha små, lågvolymporer. Dessa små låga volymporer ökar ytan av kolförfiltret som används för adsorption.


Aktivt kol eller kolfiltrering är bland de många processer som populärt används vid behandling av vatten för att avlägsna föroreningar i form av organiska material; Och eftersom det också kan ta bort föroreningar som orsakar lukt, används det alltid för att göra vatten mer gott för att dricka.


Genom adsorption, rester som bly, klor, flyktiga organiska föreningar (VOC) som också är kända för att vara grundvattenföroreningar och luktande orsakande föroreningar håller fast vid det aktiverade kol eller kol-förfilteret. Dessa föroreningar eller föroreningar blir fångade och kan inte flytta till nästa vattenfiltreringssteg.


2. Omvänd osmosmembran

Även om kolförfilter ger effektiv filtrering av vattnet som matas in iRo omvänd osmos vatten dispenser renare, de aktiverade koldioxidfiltret kan inte avlägsna upplösta mineraler eller salter från vattnet. I det här fallet blir ett omvänd osmosmembran effektivare. Ett effektivt halvpermeabelt membran kan avlägsna ca 99% av oorganiska material. Det finns emellertid också några föroreningar (mycket små) som kan resa genom porerna i det omvända osmosmembranet.


3. Carbon Post-Filter

Som tidigare sagt är vissa föroreningar mycket små och de reser genom det omvända osmosmembranet. Dessa föroreningar avlägsnas av kol efter filtret. Carbon postfiltret fäller vissa resterande kemikalier i detta stadium av vattenfiltrering.


4. Remineralisering av vatten efter omvänd osmos

RO omvänd osmosvattendispenserrenare innehåller ett remineraliseringsfilter. Från den första till de tredje stegen av vattenfiltreringsprocessen som diskuteras i denna artikel avlägsnas TDS eller upplösta oorganiska salter, såsom magnesium, kalium och kalcium genom förfarandet av omvänd osmos. Processen att remineralisera vattnet som produceras av omvänd osmosis lägger tillbaka dessa mineralsinnehåll.


Vatten med en minimal koncentration av dessa upplösta fasta ämnen eller oorganiska salter har en platt smak. För många människor är denna platta smak oönskad. Remineralisering förbättrar smaken och alkaliniteten hos vatten.


Förbehandling för RO omvänd osmosvattendispenserrenare

Membranet och filtren som finns i en RO-omvänd osmosvattendispenserrenare kan bli dåligt än förväntat av vissa föroreningar. Detta minskar membranets och filtrets användbarhet. Förbehandling hjälper till att förebygga förorening, kemisk skada, skalning och mekaniska misslyckanden.


Ekonomiskt, förbehandling av vatten före omvänd osmos är de flesta gånger genomförbart. Därför är vattenförbehandling mer användbar kommersiellt än hos hem.


Det finns i allmänhet fyra vattenförbehandlingssteg för aRo omvänd osmos vatten dispenser renare.


1. Screening av fasta ämnen

För det första elimineras fasta ämnen från vattnet. Detta förhindrar förorening av RO-membranet som ett resultat av biologisk tillväxt. Det minimerar också potentiell skada på en vattenpump.


2. Patronfiltrering

Föroreningar av storlekar mellan 3 och 5 μm avlägsnas genom ett patronfilter, tillverkat av polypropen.


3. Dosering

Bakterier och olika sjukdomsframkallande mikroorganismer avlägsnas genom ett oxidationsmedel som exempelvis kan fungera som en biocid, exempelvis klor. Detta förhindrar bakterier från att samla membranets yta


4. pH-justering

Alkaliniteten, pH och hårdhet av vatten kan orsaka skalning i en RO-omvänd osmosvattendispenserrenare. Denna förbehandlingsfas modifierade vattenets pH och minimerar skalning orsakad av kalciumkarbonat. Skalhämmare kan också läggas till långsamt eller förhindra någon typ av skalning i det omvända osmossvattensystemet.

Olansi China Air Purifier Factory (14)

Slutsats

Om du vill ha ett vattenfiltreringssystem som kommer att erbjuda färskt och säkert dricksvatten med bra smak, för ditt hushåll eller kontor, är RO omvänd osmosvattendispenserrenare en vanlig och kostnadseffektiv vattenreningsmetod. Rengöraren använder de olika stadierna som diskuteras i den här artikeln för att producera påmineraliserat vatten med en god smak som är säker att dricka. För mer omVätskalkalin RO omvänd osmosvattendispenserrenareMed filter och hur fungerar det, du kan besöka Olansi Kina påhttps://www.olansichina.com/alkaline-revers-osmosis-water-purifier.htmlför mer information.

Relaterade produkter

Om Olansi
Olansi Healthcare Co., Ltd är en professionell tillverkare av luftrenare, vätevatten, vattenrenare mm sjukvårdsprodukter, mer än 12 års erfarenhet sedan 2009 i Guangzhou, Kina. 60 000 m2 egen injektionsformfabrik, egen filterfabrik, egen mögelfabrik, egen monteringsfabrik! 600 kvadratmeter professionellt laboratorium, 30 ingenjörer R & D-team. Vi är prfinessional i ODM, OEM-tjänster! 3.000 st per dag med produktionskapacitet! 100% Aging Test för massproduktion! CE, CB, RoHS, SASO, CQC, CCC-godkännande & ISO 9001: 2008 Certifikat!
Kontakta Olansi
AvBuidling 1, No.1 av Haiyi Street, Lanhe Town, Nansha District, Guangzhou, Kina
0086-15915736889
daniel@olansgz.com
Copyright © 2021. Olansi Healthcare Co, LtdIntegritetspolicy